Front Nova Hemsida smal

Cryopen
Med Cryopen tar vi bort godartade förändringar som du önskar ta bort av kosmetiska skäl. Med tiden får många av oss små vårtliknande förändringar på huden som vi vill ta bort. De kan sitta varsomhelst på kroppen eller i ansiktet, vilket kan kännas extra tråkigt. Dessa förändringar tar man enkelt bort med Cryopen där man arbetar med kyla som fryser ner förändringen snabbt, effektivt och smärtfritt utan att skada omgivande vävnad.

Det man kan ta bort är tex.:
pigmenteringar / åldersfläckar,
vårtor
fibrom / skin tags / hudflikar
hemangiom / körsbärsangiom
seborroisk keratos
milier
fettknölar

Man beräknar 1-3 behandlingar beroende på vad man vill ta bort.
 

 
Behandling Per behandling från
500:-  BOKA 

Avbokning senast 48 timmar före bokad tid. Ej avbokad tid debiteras med 50%.
 

FAQ. Vanliga frågor

Vem kan behandlas och vilka områden?

Vi kan behandla alla kroppsdelar, men vanligast är ansikte, hals, nacke och händer. De flesta personer kan behandlas och ålder eller kön spelar ingen roll. Pigmenteringar/åldersfläckar, vårtor, fibrom, skintags/hudflikar, hemangiom/körsbärsangiom, seborroisk keratos, milier, fettknölar är exempel på vad Cryopen klarar av.


 

Hur vet jag om det fungerar på mig?

Som kund hos oss får du alltid en inledande konsultation samt ett upplägg som visar hur många behandlingar du sannolikt kommer att behöva och ett kostnadsförslag. Alla hudfärger och hudtillstånd kan tyvärr inte behandlas och detta kommer vi tillsammans fram till vid konsultationen.
Boka gärna en konsultation via vår onlinebokning. Konsultationen tar ca 30 minuter och är kostnadsfri.

Hur går behandlingen till?

Cryopennan använder patroner av flytande N2O (-196C) för effektiv och snabb kryoterapi på godartade hudförändringar. Flytande dikväveoxid (lustgas) används för att förstöra vävnaden genom frysning av den intercellulära vätskan. Iskristaller bildas som förstör cellmembranet och därmed cellen. Det bildas sen en sårskorpa som inom 2 veckor ramlar bort av sig själv.Med sin mycket precisa applikatorspets fryser Cryopennan endast bort din hudförändring och inte den omgivande, friska huden. Detta innebär att din behandling kommer att omfatta minimalt obehag och få biverkningar. Det innebär också att hudförändringar i ansiktet och området runt ögonen även kan behandlas säkert.

Vilka biverkningar har behandlingen?

Under kryoterapibehandlingen blir det behandlade området vitt. Efter att det vita området tinar uppstår en rodnad som gör området rött, detta är helt normalt. Svullnad och rodnad (vanligt). Blåsbildning. De-pigmentering av färgad och mörk hud är möjlig. Detta ses oftare hos personer med mörkare hudfärg. Domningar. Återfall av hudförändringar.
De behandlade områdena kan initialt att bli röda och svullna och ibland kan det bildas blåsor. Det är oftast inte möjligt att förutspå när det kommer att blåsa, men om det gör det kan man spräcka hål på blåsan med en steril nål för att frigöra vätskan. Inom 3-5 dagar kommer det att bildas en sårskorpa. Sårskorpan faller bort av sig självt efter ca 1-2 veckor. Beroende på omfattningen av frysningen kan en ny sårskorpa bildas och processen upprepar sig. För bästa resultat rör inte sårskorpan. När sårskorpan lossnar kan det finnas vissa förändringar i pigmentering av huden (ljusare eller mörkare).
Skadan kommer att vara helt läkt inom 2-6 veckor.

Tandblekning

IPL Hårborttagning

Pigment/Kärl

Ansiktsbehandling

Naturlig facelift

Frans-/Bryn- Färgning

Fettreducering

Boka nu!

Karisma Helsingborg AB . Florettgatan 14
254 67 Helsingborg (Brooklands lokaler)
Tel: 042-833 88 . mail: info@novakarisma.se
Org nr 556966-7883

Öppettider:
mån-lör
enligt överenskommelse