Front Nova Hemsida smal

Fettreducering
Avlägsna fett permanent. Cryolipolysis är en unik metod som skulpterar din kropp genom frysning. Man fryser fettcellerna utan att skada omkringliggande vävnad som muskler, nervtrådar samt huden. Fettcellerna tål inte kylas lika bra som övrig vävnad vilket innebär att fettcellerna inträder i Apoptos stadiet. Fettcellerna börjar dö under de närmaste veckorna.
Vill du bli av med fettdepåer runt mage, under rumpan, in- eller utsida lår eller kärlekshandtag men har svårt att lyckas med det trots fysisk aktivitet och en god kosthållning? Då är fettfrysning en behandling för dig!
För bästa resultat beräknas 1-3 behandlingar på samma område.

Behandling Pris
1 behandling ca 60min,
Valfria områden max 2 per gång
2995:-  BOKA 
3 behandlingar ca 60min per gång
Valfria områden max 2 per gång
7995:-  BOKA 

Behandlingen inleds alltid med en konsultation där vi bl.a. diskuterar vilka resultat som behandlingen kan ge dig samt vad du själv förväntar dig av behandlingen. Tillsammans väljer vi ut de områden som skall behandlas.

Viktigt - KONTRAINDIKATIONER
Du kan inte behandlas om du har någon av följande diagnoser:
- Raynauds sjukdom
- Graviditet
- Nyopererad (1 år)
- Inopererad medicinsk enhet
- Stark känslighet mot kyla
- Ljumsbråck
- Hepatit C

Avbokning senast 48 timmar före bokad tid. Ej avbokad tid debiteras med 50%

Pressen - tryck på bilderna!

FAQ. Vanliga frågor

Hur fungerar fettfrysning?

Fettfrysning är en unik behandlingsmetod där vi använder ett eller flera handstycken som med hjälp av vakum suger in fettlagret och kyler ner fettcellerna på ett kontrollerat sätt till -8ºC. Fettcellerna skadas av kylan och orsakar en kristallisering av fettsyrorna som finns inuti fettcellerna. Fettcellerna inträder i ett stadie som kallas Apoptos dvs att fettcellerna dör.

I varje fettcell finns det Triglycerid som rinner ut ur fettcellen när den dör. Ämnet tar kroppens lymfsystem hand om på ett naturligt sätt. Omkringliggande vävnad som hud, muskler och nervtrådar är inte lika känsliga som fettceller och skadas inte av kylan.

Vi rekommenderar att du dricker lite mer vatten än du brukar och att du under den första månaden ökar din förbränning genom att ta regelbundna promenader.

Här kan du se vad som händer med dina fettceller under och efter en fettfrysning.

Vilka resultat kan jag förvänta mig av fettfrysning?

Fettreducering med kyla är en metod som är vetenskapligt bevisad, detta är viktigt att poängtera. Du kommer att få ett permanent resultat efter behandlingen!

Tjockleken på fettlagret kommer att minska med i genomsnitt 20-30%. Vill man ha ytterligare en minskning så uppnås det genom upprepade behandlingar. En rekommenderad kur är på 1-3 behandlingar på samma område med 8 veckors mellanrum.

Redan efter 2-3 veckor syns de första resultaten. Det är också viktigt att förstå att kroppens egen process att ta hand om kristalliserade fettceller fortsätter ända upp till tre månader efter behandlingen. Det slutgiltiga resultatet syns därför först efter cirka 90 dagar. Resultatet är permanent under förutsättning att du behåller din vikt, annars kan resterande fettceller givetvis öka i volym.

Det är dock viktigt att poängtera att fettfrysning inte är en bantningskur. Eller en behandling som totalt eliminerar kraftig övervikt och fetma. Det här typen av behandling är kroppsformning där mindre oönskade fettdepåer tas bort. Vi rekommenderar alltid våra kunder att kombinera den här typen av behandling med någon form av fysisk aktivitet som t.ex. promenader.

Fettfrysning är en effektiv procedur som verkligen ger ett permanent resultat.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är smärtfri, säker och mycket effektiv. Inledningsvis appliceras ett speciellt membran med kylvätska över området som ska behandlas. Detta känns som en kall handuk läggs på huden. Därefter aktiveras munstycket och det utvalda området sugs in i kammaren och kyls ner till -8ºC under 1 timme. I början känner du enbart ett kraftigt suget och en kylande känsla. Efter några minuter har kylan bedövat området fullständigt och du känner absolut inget. Du kan faktiskt i lugn och ro läsa en tidning utan obehag.

Efter 1 timme avlägsnas munstycket och området masseras under några minuter. Efter ytterligare några minuter kan du i lugn och ro fortsätta din dag som vanligt.

Vissa områden är mycket svåra att träna bort som kärlekshantag, ridbyxlår, gäddhäng och graviditetsmage men är exempel på områden som lämpar sig perfekt för vår fettfrysning.

Vad skall man tänka på efter behandlingen?

Vi rekommenderar att du dricker lite mer vatten än du brukar och att du under den första månaden ökar din förbränning genom att ta regelbundna promenader.
 

Finns det några biverkningar?

Tidigare har t.ex. fettsugning kunnat vara lösningen på fettreduktion men det är ett kirurgiskt ingrepp och är en mer kostsam behandling. Fettfrysning och Coolsculpting är en icke-invasiv och en skonsam behandlingsform som effektivt tar bort oönskade fettdepåer och du slipper de risker som normalt förknippas med fettreducerande kirurgi.

Enligt de vetenskapliga studier som gjort inom fettreduktion med kyla eller fettfrysning finns det inga komplikationer eller långsiktiga riskerna med en cryolipolysis behandling. De frysta fettcellerna tas omhand på ett naturligt sätt av kroppens metabolism.

Det finns dock några vanliga biverkningar som tillfälliga domningar och blåmärken i det behandlade området. Vissa kan också uppleva en stickande känsla eller trånghet men dessa biverkningar sitter endast i någon dag.
 

Tandblekning

IPL Hårborttagning

Pigment/Kärl

Ansiktsbehandling

Naturlig facelift

Frans-/Bryn- Färgning

Fettreducering

Boka nu!

Karisma Helsingborg AB . Florettgatan 14
254 67 Helsingborg (Brooklands lokaler)
Tel: 042-833 88 . mail: info@novakarisma.se
Org nr 556966-7883

Öppettider:
mån-lör
enligt överenskommelse