Front Nova Hemsida smal

Pigment/Kärl
Med ett hög intensivt pulserande ljus kan vi på ett mjukt och skonsamt sätt komma åt och behandla ytliga kärl och rodnad, pigmenteringar, pigmentfläckar och solskador. Behandlingen går relativt snabbt. I genomsnitt behövs 3st behandlingar.
 

Behandling Per gång 3st behandlingar
Ansikte eller dekolletage 1600:- 3700:-  BOKA 
Enstaka kärl eller fläck 450:- 1080:-  BOKA 
Haka näsa eller panna 600:- 1500:-  BOKA 
Händerna 700:- 1700:-  BOKA 
Kinder 900:- 2200:-  BOKA 

Avbokning senast 48 timmar före bokad tid. Ej avbokad tid debiteras med 50%.
 

FAQ. Vanliga frågor

Vem kan behandlas och vilka områden?

Vi kan behandla alla kroppsdelar, men vanligast är ansikte, hals, nacke och händer samt andra delar som är eller blivit utsatta för uv-strålar från solen. Ju ljusare din hud är desto intensivare behandling kan utföras. De flesta personer kan behandlas och åler eller kön spelar ingen roll.
Åldersfläckar, solskadad hud, ytliga blodkärl, fina linjer, acne och rosacea är exempel på vad IPL klarar av.

 

Hur vet jag om det fungerar på mig?

Som kund hos oss får du alltid en inledande konsultation samt ett upplägg som visar hur många behandlingar du sannolikt kommer att behöva och ett kostnadsförslag. Alla hudfärger och hudtillstånd kan tyvärr inte behandlas och detta kommer vi tillsammans fram till vid konsultationen.
Boka gärna en konsultation via vår onlinebokning. Konsultationen tar ca 30 minuter och är kostnadsfri.

Hur går behandlingen till?

Ljuspulsen kan liknas vid en kamerablixt och brukar kännas som ett stick. Sticket följs ibland av en känsla av ökad värme i huden. Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå, vilken försvinner inom några dagar. Hur många behandlingar som krävs beror på typen av hudproblem.
I genomsnitt krävs en serie av två till fem behandlingar med ett intervall på ca tre veckor. Det kan vara nödvändigt att göra återbehandlingar efter tre till sex månader.

Vad skall man tänka på innan och efter behandlingen?

Låt din hud vila från solning och solarium en månad före och en månad efter behandling samt använd alltid solskyddsfaktor. Det mår huden bäst av. Använd ej heller brun utan sol produkter innan behandling.

Hur fungerar det på ytliga kärl?

Ytliga blodkärl behandlas genom att hemoglobinet som finns i blodkärlen absorberar ljuset. När temperaturen når 60-65 grader koagulerar blodet som får till följd att blodkärlen kollapsar och därmed försvinner.

Hur fungerar det på pigmentfläckar?

Vid behandling av pigmentfläckar absorberas ljuset av pigmentet (melaninet) och omvandlas till värmeenergi som selektivt förstör oönskat pigment. Omgivande hud skadas inte.

Varför uppstår kärlbristningar?

Ytliga blodkärl på näsa, kinder och hals kallas även kärlbristningar, telangiektasier eller cuperoser och är ofta kosmetiskt störande. Ytliga blodkärl och hudrodnad är vanligare hos väderbitna personer som har utsatt sig för sol, kyla eller blåst och hos personer med hudsjukdomen rosacea. Rosacea blir ofta mindre aktiv när man gör IPL-behandling och hudrodnaden och de ytliga blodkärlen minskar.
Effekten ses ofta omedelbart genom att de ytliga blodkärlen drar ihop sig och blir osynliga.

Tandblekning

IPL Hårborttagning

Pigment/Kärl

Ansiktsbehandling

Naturlig facelift

Frans-/Bryn- Färgning

Fettreducering

Boka nu!

Karisma Helsingborg AB . Florettgatan 14
254 67 Helsingborg (Brooklands lokaler)
Tel: 042-833 88 . mail: info@novakarisma.se
Org nr 556966-7883

Öppettider:
mån-lör
enligt överenskommelse